Open Atelierdagen PALET,  9 en 10 april

31 March - 9 April

Meer weten of opgeven?
Dat kan via: 038 – 453 90 60


038 – 453 90 60

Open Atelierdagen PALET,  9 en 10 april

 

Ateliers, expositie en kunstmarkt

Kunstenaarsvereniging Palet is buitengewoon blij dat er weer Open Atelierdagen komen, na twee en een half jaar uitstel vanwege corona. Ze worden gehouden op zaterdag en zondag 9 en 10 april in het gebouw aan de Bagijneweide 15 te Zwolle. De kunstenaars ontvangen u graag in hun ateliers op de 1e en 2e verdieping (ook per lift te bereiken). Op de begane grond en in de gangen wordt werk van leden geëxposeerd. Op de begane grond zijn ook de kunstmarkt en de bar. Artikelen kunnen direct van de kunstenaars worden gekocht, of op de kunstmarkt. Op beide dagen bent u welkom van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.

 

Activiteiten: workshop en voorlezen voor kinderen

Verschillende Paletleden bieden actie. Kunstenares Tali Farchi geeft in haar atelier een workshop schilderen met muziek.

En Riët Stegehuis zal voorlezen uit het nieuwe prentenboek “Schapentrui”, dat door haarzelf is geschreven en geïllustreerd. Riët zal beginnen met voorlezen zodra er zich kinderen melden, op zaterdag en zondag.

Er is nóg een kinderboek: “Een Schildpad in de gracht”, over de avonturen van het Zwolse schildpadje Paddie. Dit prachtige boek is geschreven en geïllustreerd door Anne Vree, en is in te zien op de kunstmarkt.

 

De kunstenaars van Palet

De leden van Palet zijn professionele kunstenaars en gevorderde amateurs. Hun doel is creativiteit te combineren met kwaliteit. Door gezamenlijk een stilleven of model te schilderen inspireren ze elkaar om werk van artistiek hoog niveau te maken. Hetzelfde geldt voor boetseren en het maken van keramiek. Andere leden maken sieraden, houtsneden of etsen. Eigenlijk is de gebruikte techniek niet het belangrijkste, waar het echt om gaat is uitdrukking te geven aan een idee of een gevoel. Daarbij kiest de kunstenaar de methode die het beste bij haar of hem past. En dat kan met traditionele materialen, zoals verf, klei of pastel, maar ook met de modernere middelen camera, tablet of computer.

Voorbeelden van dit alles zijn te zien tijdens de Open Atelierdagen. Kom, kijk en doe mee. En vergeet niet iets lekkers te drinken aan de gezellige bar.

 www.facebook.com/paletzwolle; www.instagram.com/paletzwolle